Leon van Baal

Leon van Baal

Leon van Baal is na zijn studies bedrijfsrecht, fiscaal recht en internationaal belastingrecht al 19 jaren belastingadviseur. Aanbevelingsbrieven van gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse cliënten en adviseurs en/of de CV van Leon zijn op verzoek beschikbaar.

Opleiding

Leon heeft na zijn studies Nederlands recht (bedrijfsrechtelijke richting), fiscaal recht een meerjarige postdoctorale opleiding internationaal en EU belastingrecht voor ervaren belastingadviseurs gevolgd aan de International Tax Centre (ITC) van de Universiteit Leiden. Tevens heeft hij US fiscaal recht gestudeerd aan de Emory University, Atlanta, Georgia, Verenigde Staten.

Ervaring

Leon heeft in het verleden gewerkt bij de tax department van de US law firm King & Spalding, Loyens & Loeff Belastingadviseurs en als senior tax manager bij Ernst & Young Belastingadviseurs Nederland (waarvan 3 jaren hoofd van de Dutch desk te Curaçao). Leon werkt sindsdien al meer dan 10 jaar zelfstandig. Leon is tevens auteur van het onderdeel internationaal belastingrecht van de door SDU uitgegeven online fiscale encyclopedie NDFR (Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht)